ADANA / ÇUKUROVA - Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler Ortaokulu

Oğuz Kağan Köksal Görme Engelliler Ortaokulu

100. Yıl Mahallesi 85383 Sokak No1 Çukurova / ADANA
Vizyon
Dünyada uygulanan görme engellilere yönelik eğitim modellerini okulumuzda uygulamak, İlköğretimin amaçlarını gerçekleştirmek, Bilgisayarı yaşamında kullanacağı düzeyde öğretmek, İyi bir yabancı dil öğrenmelerini sağlamak, Ülkemizde ve dünyada görme engelliler konusunda model okul olabilmek, Bağımsız hareket edebilmelerini sağlamak, İlköğretimi bitirirken gerekli bilgi beceri ve donanımla mezun olmalarını sağlamak
Misyon
İlköğretim ve okul öncesi çağındaki görme engelli bireylerin Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, topluma yararlı, ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmek; Engellerinden kaynaklanan fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak, yetersizliklerini aşıp bağımsız, yaratıcı, üretken bireyler olmalarını sağlamak; Onları gören bireylerin ulaştığı en yüksek başarı düzeyinin üzerine çıkarmak; Bilimsel, sosyal, kültürel, zihinsel yönden en iyi düzeyde gelişimlerini sağlamaktır.
Fen Laboratuvarı :1
Klima - Kalorifer
ADSL (4 Mbit)
Dolmuş - Otobüs
100. yıl mahallesi 85383 sokak No: 1 Çukurova / ADANA
Kontenjan Bilgileri
Okulumuz görme engelli ortaokul öğrencilerine yöneliktir.Tanılaması ve yönlendirmesi yapılmış görme engelli ortaokul öğrencileri okulumuza kabul edilmektedir.